Close Menu
  • Maatwerk met vakmanschap
  • Zeer ruim stoffen assortiment
  • Meubels worden opgehaald

Kosten meubels stofferen

Wat kost het stofferen van meubels nu eigelijk? Uw meubels zijn toe aan een opknapbeurt. In plaats van gelijk een nieuwe bank of stoel aan te schaffen, kunt u er ook voor kiezen uw meubels te laten stofferen. Dit klinkt als een heel kostbare klus, maar vaak is het voordeliger om uw bankstel in een nieuw jasje te steken dan een compleet nieuwe bank te kopen. Bovendien is het zonde om een comfortabele bank weg te gooien, alleen omdat de zitting opnieuw bekleed moet worden! Ook kiest u helemaal zelf de stof waarmee uw meubilair bekleed moet worden. Maar wat kost het eigenlijk om uw meubels te laten stofferen?

Wat kost het stofferen van meubelen?

Meubels stofferen is een zeer arbeidsintensief beroep dat veel tijd kost. Een stoffering staat er daarom ook om bekend een kostbare investering te zijn. Toch blijkt dit in vergelijking met een nieuwkoop heel erg mee te vallen. Waar een nieuwe bank al snel €2.500 of meer kost, bent u aan een stoffering meestal ongeveer de helft, in dit geval dus €1.500, kwijt. Bovendien zijn klassieke meubels, die u bijvoorbeeld als erfstuk hebt gekregen, van onschatbare waarde, waardoor de kosten van een herstoffering eigenlijk altijd wel opwegen tegen een nieuwkoop. Wij stofferen uw antieke stoel in zijn oorspronkelijke staat, zodat het erfstuk een leven lang mee kan.

De voordelen van herstoffering:

✔ Bespaar kosten
✔ Advies op maat
✔ Goed voor het milieu

Prijzen meubelstoffen per vierkante meter

Natuurlijk speelt het materiaal waar uw meubelstuk uit is vervaardigd wel mee in de berekening van de kosten. Is uw bank van echt leder gemaakt of van een ‘gewone’ meubelstof? Een gemiddelde meubelstof kost ongeveer €55 a €60 per m2, terwijl leder al snel € 65 per m2 bedraagt. Het voordeel van stofferen is dat u uw meubelstuk een compleet nieuwe uitstraling kunt geven. Bekijk ons uitgebreide stoffenregister om u een idee te vormen van de mogelijkheden. Weet u niet zo goed wat voor kleur of stof goed bij uw interieur past? Neem contact met ons op en wij adviseren u graag. Voor een volledige prijsopgave vraagt u eenvoudig een offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte op