Close Menu
  • Maatwerk met vakmanschap
  • Zeer ruim stoffen assortiment
  • Meubels worden opgehaald

Restauratie van uw stoel of bank

Een klassieke bank die u erfde of een stoeltje dat u op een antiekmarkt op de kop tikte, is het waard om gerestaureerd te worden. Herstel van uw meubel is niet alleen eerherstel, maar ook waardeherstel!

‘Wij werken al 20 jaar aan unieke restauratie stofferingsprojecten’, Richard Den Haan

Meubelrestauratie betekent de stoffering van meubelen met een verhaal

Antieke meubelen hebben een eigen verhaal. Met liefde en passie voor het vak restaureren wij uw meubel naar uw wens. Met een restauratie gaan we grondiger te werk dan met reparatie of herstoffering. Wanneer we restaureren wordt een oude stoel of bank gedeeltelijk of geheel ontdaan van de bekleding en onderstoffering. Bij oude stoelen bestaat de basis meestal uit een beuken frame dat vaak weer opnieuw verlijmd dient te worden. Met de materialen die men vroeger gebruikte en die vandaag de dag ook nog in beperkte mate te krijgen zijn, wordt de stoffering weer op de authentieke manier opgebouwd. Tegenwoordig hebben wij beschikking over voorgevormde materialen die makkelijk en snel te verwerken zijn. De materialen die men vroeger gebruikte, zoals springveren en jute, vereisen een andere manier van werken. We zetten onze vakkennis in om vorm, verhoudingen en zitcomfort te behouden en waar nodig te verbeteren. Neem contact met ons op indien u meer informatie wil over meubels restaureren.

Gebruik van nieuwe en oude stoffen

Wat stoffen voor de stoffering betreft zijn er nog veel materialen voorhanden. Denk bijvoorbeeld aan velours en gobelin, stoffen die vroeger ook verwerkt werden. Door deze stoffen tijdens de herstoffering van uw klassieke meubel te gebruiken, ziet uw stoel of bank er binnen de kortste keren weer uit als in vervlogen jaren. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw meubel een totaal nieuwe uitstraling te geven door een andere stof of print te gebruiken. Kies uit een ruim aanbod van stoffen en geef uw meubel een compleet nieuwe uitstraling! Wees verzekerd van maatwerk met vakmanschap en laat uw meubel geheel naar uw wens restaureren. Neem voor een persoonlijk advies of een vrijblijvende informatie afspraak contact met ons op. 

Al meer dan 20 jaar ervaring met unieke meubelrestauratie projecten

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met zeer uiteenlopende meubelreparatie en meubelrestauratie projecten. Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een afspraak in ons atelier of bij u thuis. Wij verzorgen gegarandeerd het transport voor uw antieke meubel.

 

Ontvang vrijblijvend advies