Klassiek stofferen van uw stoel of bank

Weer als nieuw

Binnen het meubelstofferen onderscheiden we het klassieke en het moderne stofferen. Bij het klassieke meubelstofferen moet u denken aan een oude fauteuil uit grootmoeders tijd of een antieke bank. De basis van deze meubelen is een solide beuken romp die vroeger geheel met de hand werd vervaardigd. Met verschillende materialen zoals, singels, springveren, crijn, jute, et cetera, maakte men van een kale romp een compleet zitmeubel.
Vanwege de degelijke kwaliteit van klassieke meubels zijn ze goed bewaard gebleven We krijgen ze dan ook vaak ter reparatie aangeboden.

Deze vorm van meubelstofferen is conventioneel en arbeidsintensief. Iedere stoel of bank word ontdaan van zijn oude bekleding en vaak zit onder de oude stof nóg een laag stof omdat die niet door iedere stoffeerder wordt verwijderd. Hierna kan worden bekeken in hoeverre de onderstoffering in orde is en of de verbindingen van de romp nog allemaal vastzitten. Ook gebeurt het dat we een stoel of bank helemaal kaal halen en dat we vanaf de kale romp het meubel op de traditionele manier weer opnieuw stofferen. Iedere keer weer is het resultaat verrassend. Of er nu gekozen wordt voor een traditionele stof of voor één met een moderne uitstraling, uw meubel gaat weer voor jaren mee.

klassiek stofferen reeks

Alles begint met goed advies

We adviseren graag welke stof voor uw meubel het beste is. Uiteraard luisteren we graag naar uw wensen, die staan voorop! In ons atelier in Nieuw-Vennep hebben wij een uitgebreide collectie stoffen en leder waaruit u een keuze kunt maken. Ook is het mogelijk dat één van onze medewerkers u thuis bezoekt om het meubel te bekijken en u ter plaatse een vrijblijvende prijsopgaaf verstrekt.