Restauratie van uw stoel of bank

Een klassieke bank die u erfde of een stoeltje dat u op een antiekmarkt op de kop tikte, is het waard om gerestaureerd te worden. Herstel van uw meubel is niet alleen eerherstel, maar ook waardeherstel!

Oude materialen en technieken vereisen expertise

Met een restauratie gaan we grondiger te werk dan met reparatie of herstofferen. Wanneer we restaureren, wordt een oude stoel of bank gedeeltelijk of geheel ontdaan van de bekleding en onderstoffering. Bij oude stoelen bestaat de basis vaak uit een beuken frame dat meestal weer opnieuw verlijmd dient te worden. Met de materialen die men vroeger gebruikte en die vandaag de dag ook nog in beperkte mate te krijgen zijn wordt een stoffering weer opgebouwd op de authentieke manier.
Tegenwoordig hebben wij beschikking over voorgevormde materialen die makkelijk en snel te verwerken zijn. De materialen die men vroeger gebruikte, zoals springveren en jute, vereisen een andere manier van werken waar je veel vaardigheid voor moet hebben om vorm, verhoudigen en zitcomfort aan te brengen.

klassiek stoeltje

Wat stoffen betreft, zijn er nog veel kwaliteiten voorhanden zoals velours of gobelin die vroeger ook verwerkt werden. Die doen een stoel of bank er weer uitzien als in vervlogen jaren.