Close Menu
  • Maatwerk met vakmanschap
  • Zeer ruim stoffen assortiment
  • Meubels worden opgehaald

Klassiek stofferen

Binnen het meubelstofferen onderscheiden we het klassieke en het moderne stofferen. Bij het klassieke meubelstofferen moet u denken aan een oude fauteuil uit grootmoeders tijd of een antieke bank. Het kan zijn dat uw klassieke meubel is versleten, vuil is geworden of niet meer naar uw wens is. De basis van deze meubelen is een solide beuken romp die vroeger geheel met de hand werd vervaardigd. Met verschillende materialen zoals, singels, springveren, crijn, jute, et cetera, maakte men van een kale romp een compleet zitmeubel. Vanwege de degelijke kwaliteit van klassieke meubels zijn ze goed bewaard gebleven We krijgen ze dan ook vaak ter reparatie aangeboden. Kortom: Een klassieke stoel stofferen? Wij weten er raad mee. 

´Mijn oude feateuil zat zo vertrouwd, alleen was echt aan vervanging toe. Nu is mijn klassieke stoel weer als nieuw!´, Wilma uit Nieuw-Vennep.

Klassieke meubels stofferen? Lagere kosten en goed voor het milieu

Deze vorm van meubels stofferen is conventioneel en arbeidsintensief. Iedere stoel of bank word ontdaan van zijn oude bekleding en vaak zit onder de oude stof nóg een laag stof omdat die niet door iedere stoffeerder wordt verwijderd. Hierna kan worden bekeken in hoeverre de onderstoffering in orde is en of de verbindingen van de romp nog allemaal vastzitten. Ook gebeurt het dat we een stoel of bank helemaal kaal halen en dat we vanaf de kale romp het meubel op de traditionele manier weer opnieuw stofferen. Iedere keer weer is het resultaat verrassend. Of er nu gekozen wordt voor een traditionele stof of voor één met een moderne uitstraling, uw meubel gaat weer voor jaren mee. 

Vrijblijvend advies over uw klassieke meubel

We adviseren graag welke stof voor uw meubel het beste is. Daarnaast bekijken wij voor u de mogelijkheden voor meubelherstel, meubelrenovatie of meubelreparatie. Uiteraard luisteren we graag naar uw wensen, die staan voorop! In ons atelier in Nieuw-Vennep hebben wij een uitgebreide collectie stoffen en leder waaruit u een keuze kunt maken. Ook is het mogelijk dat één van onze medewerkers u thuis bezoekt om het meubel te bekijken en u ter plaatse een vrijblijvende prijsopgaaf verstrekt.

 

Neem vrijblijvend contact op